4 yumurta
100 gr katı yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak yoğurt
2 bardak toz şeker ( üzümlü olursa 1 bardak)
3 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Yoğurt,
yumurta ve şekeri çırpma teli ile iyice çırpın, katı yağı eritin (kaynamasın),
sıvı yağ ile birlikte ekleyin tekrar çırpın, unu yavaş yavaş ekleyin ve bu
sefer mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba
dökün. Eğer üzümlü yapacaksanız üzümleri hafifce unlayıp kekin üstüne dökün
kaşıkla hafifce kekin içine dağıtın. Kakaolu yapmak için hamura kakao
ekleyebilirsiniz. Küçük küçük kesilmiş portakal kabukları çok yakışır.
Önceden
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Sevdiklerime çok defa yaptığım bir tarif. Yumuşacık, puf puf ama bir o kadar dolu dolu bir kekiniz olsun istiyorsanız mutlaka deneyin. Fırına koymadan önce kalıba döktüğüm karışıma şeftali dilimleri diziyorum, enfes oluyor. Ölçüler tam kıvamında.
YanıtlaSilSevdiklerime çok defa yaptığım bir tarif. Yumuşacık, puf puf ama bir o kadar dolu dolu bir kekiniz olsun istiyorsanız mutlaka deneyin. Fırına koymadan önce kalıba döktüğüm karışıma şeftali dilimleri diziyorum, enfes oluyor. Ölçüler tam kıvamında.
YanıtlaSil