Malzemeler
8 adet ayva
2-3 adet portakal (İki bardak kadar)
1 kırmızı elma
Toz tarçın
Tarçın çubukları
Karanfil
Kuru siyah üzüm
Kuru sarı üzüm
Bir kaç hurma
Ceviz
Bal (İsteğe bağlı)
Fırın torbası
Ayvaları yıkadıktan sonra ister
kabuklarını soyun isterseniz kabuklu da pişirebilirsiniz, ikiye bölün,
dibindeki sakallı kısımları ayıklayın. Çekirdekli kısmı bir kaşık yardımıyla oyun.
Diğer tarafta portakalları sıkın,
bir kaseye elmaları rendeleyin ve üzerine tarçın serpin.
Ayvaları fırın torbasının içine
atın, üzerine portakal suyunu dökün, torbanın ağzını sıkıca tutup iyice
sallayın, portakal suyu ayvalara iyice işlesin. Torbayı bir masaya koyup
ayvaları oyuk kısmı yukarı gelecek şekilde düzgünce yerleştirin. Ortasına elma
rendesini doldurun. Sonra kuru üzümleri serpin, hurmaları üzerine koyun, tarçın
çubukları ve karanfilleri aralara sokuşturun.
Torbayı sıkıca kilitleyin ve alt
iki ucundan minicik kesin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında en az 80 dakika
kadar pişirin. Ayvalar yumuşamış olmalı.
Torbayı sıcak sıcak geniş bir
tabağa alın ortasından uzunlamasına ve yanlarından kesip çıkartın ayvalar tabakta dizili kalsın.
Ve henüz ayvaların dumanı tüterken hızla üzerlerine tarçın serpin.
İri parçalar halince kırdığınız
cevizleri üzerine serpin.
Beklemeye tahammül edebilirseniz
buzdolabında serinlemeye bırakın. Daha güzel oluyor. Servis yaparken suyundan
üzerine kaşıkla dökebilirsiniz. İstenirse servis yaparken bal da dökülebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder