Kara Lahana Çorbası
Malzemeler:
1 demet karalahana
2 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye veya barbunya
½ su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı pulbiber veya acı sos
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz-karabiber
5-6 bardak tavuk suyu
1 demet karalahana
2 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye veya barbunya
½ su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı pulbiber veya acı sos
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz-karabiber
5-6 bardak tavuk suyu
Yapılışı
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzün ve haşlayın.
Yıkanmış ve süzülmüş karalahanaları, ince kıyın. Eğer
şeritler uzunsa ikiye kesin. Doğradığınız lahanayı bir kaba alın, tuzla ovun.
Daha sonra sıkıp bol suyla yıkayın. Soğanları ince doğrayın.
Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. Soğanı
ekleyip kısık ateşte kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanaları
ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
Pirinci, haşlanmış fasulyeyi ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.
Pul biber, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzla baharatlandırın. Kısık ateşte
yaklaşık 30 dakika pişirin.
Mısır ununu ılık suda açtıktan sonra yavaşça çorbaya ilave
edip bir taraftan da karıştırın. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve
sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder