14 Eylül 2023 Perşembe

Ev Yapımı Krem Peynir

 

 









Malzemeler

1 kg süt
Yarım limon veya 1 yemek kaşığı sirke
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Tuz (İsteğe bağlı)

Güvendiğiniz bir yerden taze süt veya marketlerden 1 lt günlük süt alabilirsiniz. 1lt sütten bir kase krem peynir elde edebiliyoruz.

Sütü kaynatın taşmaması için tencerenin üzerine bir kaşık koyun veya içine süt taşı atın.

Süt kaynadıktan sonra altını iyice kısın ve 15 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Yaklaşık yarısı kadarı azalacaktır.

Kaynama işi bittikten sonra içine yarım limonun suyunu veya sirkeyi dökün ve tahta bir kaşıkla sürekli olarak yavaş yavaş karıştırın. Süt topak topak olup kesilmeye başlayacak. Topaklar çoğalınca altını kapatın ve biraz daha karıştırmaya devam edin.

Bir süzgeçe dökerek topakları alın, üzerine bastırmayın, ezmeyin ve blendera koyun. Tereyağını ve tuzunu ekleyin. Tuzu dikkatli ekleyin sirke ile kestirdiyseniz daha az tuz koyun. Arzu ederseniz hiç tuz koymayabilirsiniz. Blenderı çalıştırın. Kremsi kıvama geldiğinde peynirinizi bir kaba alın ve iki saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Ev yapımı katkısız nefis krem peyniriniz hazır.

Suyunu atmayıp bir kavanozda buzdolabında saklayabilir ve sonra çorbalarınızda kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder