15 Kasım 2017 Çarşamba

Ayva Reçeli

Malzemeler
                                                                                                 

6-7 adet ayva
5 su bardağı şeker
5 bardak su
6-7 adet karanfil
10-12 adet ayva çekirdeği
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 adet limonun suyu


Yapılışı

Ayvaları yıkayıp soyun ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini alın. Tam ortasındaki sert yeri çıkarın.

Arzuya göre küçük küçük doğrayın kararmaması için limonlu suda bekletin.
 Doğranan ayvaları tencereye alın ve suyu ekleyin. Ayvaların üstünü geçmesin. 10-15 dakika kadar meyvelerin yumuşaması için kaynatın.
Bu aşamada karanfil ve ayva çekirdeklerini ekleyin. Çekirdekler reçelinize renk verecektir. Biraz karıştırın. Şekeri ekleyin ve reçeliniz kıvam alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat kaynatın.

Kaşığınıza aldığınız reçeli bir tabağa damlatın. Eğer damla yayılmadan top halinde kalıyorsa reçeliniz kıvam aldı demektir. Limon tuzu veya limon suyunu ekleyip karıştırın ve altını kapatın.

Temiz kavanozlara doldurup ters çevirin. Soğuyuncaya kadar arada sırada kavanozları ters yüz edin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder