13 Ekim 2020 Salı

Zeytinyağlı Biber Dolması


Malzemeler

8-9 adet dolmalık biber

2 adet kuru soğan

1 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı kara biber

Yarım demek maydanoz

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı kuş üzümü

Yarım çay bardağı dolmalık fıstık

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Dolmaların üzerine kapak yapmak için 1 domates


Yapılışı


Önce kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.

Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur.

Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ilave edilir.

Karıştırılarak ocaktan alınır. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.

Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmı açılır ve güzelce yıkanır.

Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştirilir. Pirinçlerin rahatça şişebilmesi için biberleri çok sıkı bir şekilde ve tepeleme doldurmamak gerekir, yarısını biraz geçecek kadar iç harcı doldurmak yeterlidir.

Dolmaların kapağına kapatmak için bir domates küçük doğranarak her biberin tepesini kapatın.

Daha sonra uygun bir tencereye doldurup bir bardak su ekleyerek ağır ateşte pişirin.

Afiyet olsun.




                                                                                                 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder