8-9 adet dolmalık biber
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kara biber
Yarım demek maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Dolmaların üzerine kapak yapmak için 1 domates
Yapılışı
Önce kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.
Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet
domates eklenir ve karıştırılır.
Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe
kavrulur.
Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz
şeker, tuz ilave edilir.
Karıştırılarak ocaktan alınır. Son olarak ince doğranmış
maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.
Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmı açılır ve güzelce
yıkanır.
Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye
yerleştirilir. Pirinçlerin rahatça şişebilmesi için biberleri çok sıkı bir
şekilde ve tepeleme doldurmamak gerekir, yarısını biraz geçecek kadar iç harcı
doldurmak yeterlidir.
Dolmaların kapağına kapatmak için bir domates küçük doğranarak
her biberin tepesini kapatın.
Daha sonra uygun bir tencereye doldurup bir bardak su
ekleyerek ağır ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder