20 Eylül 2015 Pazar

Hünkar Beğendi

Malzemeler


200 gr kuşbaşı et (isterseniz tavuk veya mantar da kullanabilirsiniz)

3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 adet biber
1 adet domates
Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
1,5-2 su bardağı su
Tuz,karabiber


Beğendi için;

3 adet patlıcan
1 çay bardağı süt (az gelirse ilave edebilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz
Yarım su bardağı kaşar rendesi


Yapılışı

Beğendi

İlk olarak patlıcanlar bir kaç yerinden çatalla delinerek fırında ya da ocakta közleyin. Közlenen patlıcanları yarım limon sıkılmış su dolu bir kapta soğuttuktan sonra kabuğunu soyup doğrayın. Tavada yağı ve unu kavrulur. Patlıcanları tavaya ekleyin ve iyice ezin.
İsterseniz birkaç saniye mikserde çevirebilirsiniz.
Ocağın altını iyice kısarak sütü yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ilave edin. İyice karıştırın. Ardından kaşarı ekleyip. ocağı kapatın. Kaşarı da tamamen karıştırarak beğendiyi hazırlayın.

Et

Ayrı bir tavayı yağ ile ocağa koyun. Tava ısındığında etleri ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. İnce doğranmış soğan ve biberleri ekleyin. Onlar da kavrulunca salça ekleyip karıştırın. Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domatesi ekleyin. 1,5-2 su bardağı su da göz kararı ekleyerek kapağını kapatıp etler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra tuzu karabiberi ekleyin. (Eğer etiniz geç pişecek bir et ise düdüklüde haşlayıp yapabilirsiniz. Su yerine et suyunuzu ilave edip pişirirseniz de aynı tadı elde edersiniz.

Tavuk ile yaparsanız daha az su kullanın, mantar ile yaparsanız mantarın kendi suyunu bırakmasını bekleyin mümkünse su eklemeyin.

Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder