18 Haziran 2014 Çarşamba

Şekersiz Ayva Tatlısı



Malzemeler

8 adet ayva
2-3 adet portakal (İki bardak kadar)
1 yeşil elma
1 kırmızı elma
Toz tarçın
Tarçın çubukları
Karanfil
Kuru siyah üzüm
Kuru sarı üzüm
Bir kaç hurma
Ceviz
Bal (İsteğe bağlı)
Fırın torbası


Ayvaları yıkadıktan sonra ister kabuklarını soyun isterseniz kabuklu da pişirebilirsiniz, ikiye bölün, dibindeki sakallı kısımları ayıklayın.  Çekirdekli kısmı bir kaşık yardımıyla oyun.
Diğer tarafta portakalları sıkın, bir kaseye elmaları rendeleyin ve üzerine tarçın serpin.
Ayvaları fırın torbasının içine atın, üzerine portakal suyunu dökün, torbanın ağzını sıkıca tutup iyice sallayın, portakal suyu ayvalara iyice işlesin. Torbayı bir masaya koyup ayvaları oyuk kısmı yukarı gelecek şekilde düzgünce yerleştirin. Ortasına elma rendesini doldurun. Sonra kuru üzümleri serpin, hurmaları üzerine koyun, tarçın çubukları ve karanfilleri aralara sokuşturun.
Torbayı sıkıca kilitleyin ve alt iki ucundan minicik kesin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında en az 80 dakika kadar pişirin. Ayvalar yumuşamış olmalı.
Torbayı sıcak sıcak geniş bir tabağa alın ortasından uzunlamasına ve yanlarından  kesip çıkartın ayvalar tabakta dizili kalsın. Ve henüz ayvaların dumanı tüterken hızla üzerlerine tarçın serpin.
İri parçalar halince kırdığınız cevizleri üzerine serpin.
Beklemeye tahammül edebilirseniz buzdolabında serinlemeye bırakın. Daha güzel oluyor. Servis yaparken suyundan üzerine kaşıkla dökebilirsiniz. İstenirse servis yaparken bal da dökülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder