2 Mart 2015 Pazartesi

Güneş Börek



Malzemeler

1 Su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
3.5 su bardağı un

İç Malzeme 

1 adet kuru soğan
200 gr ıspanak
500 gr az yağlı peynir
Yarım çay bardağı sıvı yağ

 

Yapılışı

Sıvı yağ, süt, yumurta (birinin akını ayır), maya, tuz ve şekeri bir kaba al ve elinle iyice karıştırın. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerini kapat bir örtüye sarın ve mayalanması için bırakın. (1 saat kadar)

Bu arada iç malzemesini yapalım. Sıvıyağ ve sovanı tavaya alıp kavurun. Kavrulmuş olan soğana ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. Ispanak pişip suyunu çekince ocağı kapatın. Ilınınca içine peyniri ekleyip iyice karıştırın.

Mayalanan hamuru 2 ye bölün  ve ince bir şekilde yuvarlak olarak açın. Hamurumuzun boyuna göre büyükçe bir tabağı ters çevirip üzerine koyun ve kenarlarından muntazam bir şekilde kesin. Böylece tam yuvarlak bir hamurumuz olsun. Hamurun tam ortasın büyük bir kaşık iç malzemeden koyun. Kalan malzemeyi hamurun çevresine halka şeklinde yerleştirin. İkinci hamuru da aynı şekilde açarak malzemenin üzerine örtün. Ortadaki malzemenin üzerine bir kase kapatın ve hamuru önce 4 e sonra tekrar 4 e bölün.  Elde ettiğimiz dilimleri iç harcı yukarı gelecek şekilde çevirin.

Üzerine ayırdığınız yumurta akını (evet yumurta akı) sürün ve önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında üzeri altın rengi olana kadar pişirin. Yaklaşık 30 dakika.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder