1 Su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
3.5 su bardağı un
İç Malzeme
1 adet kuru soğan
200 gr ıspanak
500 gr az yağlı peynir
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sıvı yağ, süt, yumurta (birinin akını ayır), maya,
tuz ve şekeri bir kaba al ve elinle iyice karıştırın. Unu azar azar ilave
ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerini kapat bir örtüye
sarın ve mayalanması için bırakın. (1 saat kadar)
Bu arada iç malzemesini yapalım. Sıvıyağ ve sovanı
tavaya alıp kavurun. Kavrulmuş olan soğana ince kıyılmış ıspanağı ilave edin.
Ispanak pişip suyunu çekince ocağı kapatın. Ilınınca içine peyniri ekleyip
iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru 2 ye bölün ve ince bir şekilde yuvarlak olarak açın.
Hamurumuzun boyuna göre büyükçe bir tabağı ters çevirip üzerine koyun ve
kenarlarından muntazam bir şekilde kesin. Böylece tam yuvarlak bir hamurumuz
olsun. Hamurun tam ortasın büyük bir kaşık iç malzemeden koyun. Kalan malzemeyi
hamurun çevresine halka şeklinde yerleştirin. İkinci hamuru da aynı şekilde
açarak malzemenin üzerine örtün. Ortadaki malzemenin üzerine bir kase kapatın
ve hamuru önce 4 e sonra tekrar 4 e bölün.
Elde ettiğimiz dilimleri iç harcı yukarı gelecek şekilde çevirin.
Üzerine ayırdığınız yumurta akını
(evet yumurta akı) sürün ve önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında üzeri
altın rengi olana kadar pişirin. Yaklaşık 30 dakika.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder