17 Haziran 2014 Salı

Buğday Salatası



MALZEMELER
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • ½ demet maydanoz
  • ½ demet dereotu
  • 2 adet konserve közlenmiş kırmızı biber
  • Taze soğan
  • Turşu
Sos için;
  • ½ su bardağı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon, karabiber

Süslemek için
  • Taze nane yaprakları
YAPILIŞI
  • Aşurelik buğdayı bir gece önceden bol suyla yıkayın. Üzeirne 6 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi gün ,zerine bir miktar daha su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Derin bir kaba aktarıp  kenarda bekletin.
  • Üzerine ayıklayıp incecik doğradığınız maydanoz ve dereotunu ekleyin.
  • Közlenmiş biberi tavla zarı formunda doğrayıp ilave edin. Iri çekilmiş ceviz içini de katıp karıştırın.
  • Sosu hazırlamak için; zeytinyağı, nar ekşisi, dövülmüş sarmısak, tuz ve diğer baharatları bir kaseye koyup çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
  • Sosu salatanın üzerine gezdirip karıştırın ve sosu çekmesi için 10 dakika bekledikten sonra servise sunun.
Not: Aşurelik buğday ılık olursa sosu daha iyi çeker. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder