MALZEMELER
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- ½ demet maydanoz
- ½ demet dereotu
- 2 adet konserve közlenmiş kırmızı biber
- Taze soğan
- Turşu
Sos için;
- ½ su bardağı sızma zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon, karabiber
Süslemek için
- Taze nane yaprakları
YAPILIŞI
- Aşurelik buğdayı bir gece önceden bol suyla yıkayın. Üzeirne 6 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi gün ,zerine bir miktar daha su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Derin bir kaba aktarıp kenarda bekletin.
- Üzerine ayıklayıp incecik doğradığınız maydanoz ve dereotunu ekleyin.
- Közlenmiş biberi tavla zarı formunda doğrayıp ilave edin. Iri çekilmiş ceviz içini de katıp karıştırın.
- Sosu hazırlamak için; zeytinyağı, nar ekşisi, dövülmüş sarmısak, tuz ve diğer baharatları bir kaseye koyup çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
- Sosu salatanın üzerine gezdirip karıştırın ve sosu çekmesi için 10 dakika bekledikten sonra servise sunun.
Not: Aşurelik buğday ılık olursa sosu daha iyi çeker.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder