19 Ağustos 2013 Pazartesi

Beşamel Soslu Kabak Graten

Malzemeler

3-4 adet girit kabağı (normal kabak da olur ama bu daha lezzetli)
1-2 adet havuç (istenirse)
1 adet soğan
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5-2 su bardağı süt
Kaşar rendesi (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber


Soğanlar halka halka doğranır, halkalar birbirinden ayrılır ve sıvıyağda hafifçe sotelenir.
Havuç ve kabaklar da halka halka çok ince olmayacak şekilde doğranır.
Sotelenmiş soğanlara önce havuç, daha sonra da kabak eklenir biraz yumuşayana kadar kavrulur. (ayrıca fırınlanacağı için çok yumuşamasına gerek yok)
Sebzelere tuz ve istenen baharatlar eklenir.

Ayrı bir tavada (çukur olması tercih edilir) tereyağını eritin, unu ekleyin ve karıştırın. Önce topak topak olacak, yavaş yavaş sütü ekleyin ve hızla karıştırın. Yumuşak akıcı bir kıvama geldiğinde beşamel sos hazır demektir.

Bir fırın kabına alınan sebzelerin üzerine beşamel sosu ekleyin.
İsterseniz üzerine kaşar rendesi koyabilirsiniz.

180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika tutun.




2 yorum:

  1. Ölçüler ve tarif harika👍 İlk defa kabak graten yapmama rağmen herkes bayıldı. Teşekkürler🙏🏻

    YanıtlaSil
  2. Ölçüler ve tarif harika👍 İlk defa kabak graten yapmama rağmen herkes bayıldı. Teşekkürler🙏🏻

    YanıtlaSil