Malzemeler
1-2 adet havuç (istenirse)
1 adet soğan
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5-2 su bardağı süt
Kaşar rendesi (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber
Soğanlar halka halka doğranır, halkalar
birbirinden ayrılır ve sıvıyağda hafifçe sotelenir.
Havuç ve kabaklar da halka halka çok
ince olmayacak şekilde doğranır.
Sotelenmiş soğanlara önce havuç, daha
sonra da kabak eklenir biraz yumuşayana kadar kavrulur. (ayrıca fırınlanacağı için
çok yumuşamasına gerek yok)
Sebzelere tuz ve istenen baharatlar
eklenir.
Ayrı bir tavada (çukur olması tercih
edilir) tereyağını eritin, unu ekleyin ve karıştırın. Önce topak topak olacak,
yavaş yavaş sütü ekleyin ve hızla karıştırın. Yumuşak akıcı bir kıvama geldiğinde
beşamel sos hazır demektir.
Bir fırın kabına alınan sebzelerin üzerine
beşamel sosu ekleyin.
İsterseniz üzerine kaşar rendesi
koyabilirsiniz.
180 derece fırında üzeri kızarana
kadar yaklaşık 20 dakika tutun.
Ölçüler ve tarif harika👍 İlk defa kabak graten yapmama rağmen herkes bayıldı. Teşekkürler🙏🏻
YanıtlaSilÖlçüler ve tarif harika👍 İlk defa kabak graten yapmama rağmen herkes bayıldı. Teşekkürler🙏🏻
YanıtlaSil