19 Ağustos 2013 Pazartesi

Ispanaklı Krep Pastası

Malzeme Listesi
Krep İçin :

4 Yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
5 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için :

2 soğan
3 diş sarımsak
2 demet ıspanak yaprağı (istenirse mantar ile de yapılabilir)
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Beşamel Sosu İçin:

2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Muskat (varsa)
Üzeri için :

Domates püresi
Kaşar peyniri

Krep hamurunu hazırlamak için, önce yumurtaları iyice çırpın. Süt, sıvı yağ, un ve tuzu ekleyip tekrar çırpın. Ne kadar güzel çırpılırsa o kadar iyi bir krep elde ederiz. Bir kepçe ile tavaya krep hamurunu dökün. Tavayı döndürerek eşit miktarda yayılmasını sağlayın.

Kaç kat yapmak isterseniz ona göre krep sayısını arttırabilirsiniz. En az 10-12 adet olmalı.

Diğer taraftan soğanları, sarımsakları ve ıspanak yapraklarını küçük parçalar halinde doğrayın .
Tavaya yağ koyup soğan ve sarımsağı kavurun. Ispanak yapraklarını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Beşamel sos için unu tencerede kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin, baharatlarını koyun ve kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Yağlanmış bir tepsiye bir kat krep bir kat iç harç ekleyin. Krepler bitene kadar kat kat döşeyin. En üste başemel sosu dökün ve pasta kreması gibi bir spatula yardımıyla sıvayın. Ve üzerine domates püresi ve kaşar peynirini dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar eriyene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder