19 Ağustos 2013 Pazartesi

Ispanaklı Krep Böreği

Malzeme listesi

Krep için
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için

12-15 adet ıspanak yaprağı
1 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı sızma yağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (taze kaşar ya da tost kaşarı)
2 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası


Krebin hazırlanması için;
Önce yumurta çırpma teli ile iyice çırpılır, daha sonra süt, su, tuz ve un ilave edilerek derin bir kapta, mikserle 4-5 dakika çırpılıp oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletilir. Hamurdan 1 kahve fincanı kadar alınıp 1 çay kaşığı sıvıyağla yağlanan teflon tavaya aktarılır. Krepler önlü arkalı kızartılıp bir tabağa üst üste dizilir. Böylece 13-14 adet krep hazırlanmış olacak.

Diğer taraftan, iç harcının hazırlanması için; yıkanmış ıspanak yaprakları incecik doğranır. Üzerine rendelenmiş soğan, zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenip elle ovuşturulur. Krepler mutfak tezgahına tek tek serilip uçlarına ıspanaklı harçtan ikişer yemek kaşığı kadar koyularak rulo yapılır. Rulolar yağlanmış fırın kabına yan yana dizilip üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir.

175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirilip çıkarılır. Domatesler rendelenip margarin ve domates salçasıyla beraber ufak bir tavada 7-8 dakika pişirildikten sonra ocaktan alınır. Son olarak, bu domatesli sos, fırından çıkarılan krep rulolarının üzerine gezdirilip ılık olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder