19 Ağustos 2013 Pazartesi

Ispanaklı Boşnak Böreği

Malzeme listesi

3 adet hazır yufka
1 demet ıspanak
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
250 gr rendelenmiş beyaz peynir

Sos için;

1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Ayrıca;
1 su bardağı soğuk su

Yaklaşık 30 santim çapındaki bir fırın tepsisini 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın. Yufkalardan birini buruşturarak kaba serin.

Sosu hazırlamak için su ve sıvıyağı bir kaseye koyup çatal yardımıyla iyice çırpın. Bu sostan 4-5 yemek kaşığı alıp tepsideki yufkanın üzerine gezdirin.

Bir yufka daha alıp ortadan ikiye bölün ve yarısını kaptaki yufkanın üzerine yayın. Sostan 4-5 yemek kaşığı daha gezdirin.

İçini hazırlamak için yıkanmış ıspanağın köklerini atın. Ispanağı incecik doğrayıp geniş ve derin bir kaba koyun. Tuzu serpiştirip elinizle yoğurarak yumuşatın.

Üzerine yumurtaları kırıp rendelenmiş peynirleri ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.

Hazırladığınız ıspanaklı karışımı kaptaki bir buçuk yufkanın üzerine yayın. Kalan yarım yufkayı üzerine kapatın. Üçüncü yufkayı da buruşturarak ve malzemeleri kapatacak şekilde üzerine yayın. Kalan sosu da üzerine serpiştirin.

Böreği dilimleyin ve 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 30 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar kızartıp çıkarın.

Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk suyu gezdirip kapak ya da mutfak peçetesiyle kapatın. 10-15 dakika kadar bekletip tekrar dilimleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder