Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu et (dana da olabilir)
6 adet orta boy kemer patlıcan
6 yemek kaşığı zeytinyağı (50 gr. Tereyag olabilir)
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Et iyice piştikten sonra süzün ve tereyağında veya zeytinyağında 10 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekip ocaktan alın.
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Bir kaç yerinden çatalla delin. 200 derecede ayarlanmış Fırında veya ocağın üzerinde közlediğiniz patlıcanları soğuk suya atıp bekletin. Ilınınca kabuklarını soyun, elinizle yavaşça sıvazlayarak suyunu sıkın ve küçük küçük doğrayın veya blenderdan geçirin.
Beğendi için derin bir tavaya zeytinyağını koyun. Yağ kızar kızmaz unu ilave ederek tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Un önce topak topak olacak sonra da hafifce sararacak. 1-2 dakika kavurduktan sonra, karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş soğuk sütü ilave edin. 7-8 dakika ezerek, karıştırarak kavurmaya devam edin. Doğradığınız patlıcanları ekleyin, 2- 3 dakika daha kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve kaşar peynirini ilave edip ocağı kapatın.
Sos için;
Yağın içine pul biberi ekleyip, orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kızartın.
Beğendinin üzerine biraz et koyup, sosu üzerine gezdirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder