19 Ağustos 2013 Pazartesi

Etimekli Tatlı

Malzeme listesi

1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Kreması için;

1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday)
1 paket vanilya

Ayrıca;

1 poşet toz kremşanti (75 gr)
1 su bardağı soğuk süt
2 su bardağı hindistancevizi tozu

Etimekleri en az 35 santim boyundaki dikdörtgen bir borcama yan yana dizin. Kalan etimekleri kırarak kaptaki boşlukları da doldurun.



Toz şekeri küçük dar bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, karıştırmadan pişirmeye başlayın. Şeker önce eriyecek, sonra sulanacak, en sonunda da kahverengi olacaktır. Bu aşamaları dikkatle izleyip şeker kahverengiye dönüştüğü sırada suyu eklemeniz gerekiyor.
Suyu aktarırken yüzünüzü tencereden uzak tutun, çünkü karışım çok fokurdayacaktır. Ocağı kısıp karıştırarak şekeri eritmeye çalışın. Şeker önce topak topak olacak, daha sonra eriyecektir.
Ocaktan aldığınız kahverengi suyu, henüz sıcak haldeyken etimeklerin üzerine gezdirin.

Kremayı hazırlamak için un, nişasta ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktarın. Sütü azar azar ilave ederken bir taraftan da tel çırpıcıyla karıştırmaya başlayın.
Sütün tamamını ekleyince tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alıp etimeklerin üzerine, her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde yayın.
Tatlıyı buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün kremşanti ve sütü bir kapta katılaşıncaya kadar çırpıp tatlının üzerine kaşık ya da spatula yardımıyla sürün.

Üzerini bol miktarda hindistanceviziyle süsleyip dilimleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder