20 Ağustos 2013 Salı

Yalancı Su Böreği

Malzemeler

5 adet yufka
5 adet yumurta
1 bardak sıvı yağ
1 bardak su

150 gr. Beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz




Yumurtalar derin bir kap içinde iyice çırpılır. (İşin sırrı burada) sıvı yağ ve su eklenir, tekrar çırpılır.

Maydanozları yıkayıp istenilen incelikte doğrayıp, peynire karıştırarak içini hazırlayın.

Bir tepsinin içine ilk yufkayı uçları tepsinin dışında kalacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan elinizle bu yufkayı ıslatın.

2. yufkayı elinizle kopararak 5-6 parçaya bölün. Her bir parçayı karışımın içine batırıp çıkararak iyice ıslatın ve buruşuk olarak tepsiye yerleştirin. Araya bir miktar harç koyun. Aynı şekilde 3. Yufkayı parçalayın ve suya batırarak ıslatın yerleştirin. Araya bolca peynir döşeyin. 4. Yufkayı parçalayıp ıslatarak döşeyin, kalan harcı yerleştirin. Son yufkayı ıslatıp peynirler görünmeyecek şekilde döşeyin. En alttaki yufkanın uçlarını tepsinin üstüne katlayın ve kalan suyu üstüne döküp elinizle yedirin.

Sıvı karışım azalırsa su ekleyerek çoğaltabilirsiniz.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. (Yaklaşık 40 dakika)

Fırından çıkardığınız tepsinin üzerine elinizle su serpin ve bir havlu örterek ılınıncaya kadar bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder