20 Ağustos 2013 Salı

Tavuklu Şehriye Çorbası

Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet küçük boy kuru soğan
Varsa 1 adet kırmızı uzun dolmalık biber
2 diş sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası veya 2 orta boy domates
Yarım su bardağı konserve bezelye (istenirse)
7-8 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber



Tavuk etini keskin bir bıçakla tavla zarı formunda doğrayın. Soğanı ve sarımsağı incecik dilimleyin.

Varsa kırmızı biberi de küçük küçük doğrayın. Domatesleri rendeleyin.

Zeytinyağını ve tavuk etini orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak renkleri beyazlayana kadar 2-3 dakika kavurun. Rengi iyice dönen tavuk etinin üzerine soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha kavurun.

Rendelenmiş domatesi veya salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu aktarın. Arada sırada karıştırarak çorbayı kaynatın. Tuz ve karabiberi ekin.

Kaynayan çorbaya şehriyeyi ve isterseniz tel süzgece koyarak iyice yıkadığınız konserve bezelyeyi ekleyin.

Sık sık karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirip, ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozla süsleyin.

Yerken bolca limon sıkmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder