21 Ağustos 2013 Çarşamba

Fırında Kabak Mücveri

Mücver sevmeyenlerin bile bayıla bayıla yiyeceğini garanti eden bir tarif ..


Malzemeler

5 Adet kabak
5 Adet taze soğan
3 Yumurta
Yarım demet dereotu
1,5 Su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı beyaz peynir
1 Paket kabartma tozu
Çörekotu, susam


Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve suyunu sıkıp bir kaba alın.

Üzerine ince doğranmış taze soğanları ve dereotunu, sıvıyağ, yumurta, peynir rendesi, tuz, karabiber ekleyin. En son un ile kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Karışımı yağlanmış geniş bir borcama alın ve üzerine çörekotu ile susam ekleyin. Kabın içinde 2 parmakdan yüksek olmasın gerekirse 2 ayrı kap yapın.

Önceden ısıtılmış 180° fırında (turbo ayar) üzeri kızarana kadar ( yaklaşık 30-40 dk. ) pişirin.

Börek gibi keserek servis edebilirsiniz. Üzerine de sarımsaklı yoğurt..

Yemede yanında yat cinsinden :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder