Malzemeler
3/4 Su Bardağı Kuru Nohut
1 adet büyük boy kuru soğan
2 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Doğranmış Maydonoz
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı
Kişniş
1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Nohutları bri gece önceden bol
soğuk suya koyun.
Nohutları süzün ve bir tencereye
alıp bol su ekleyin. Kaynamaya bırakın. 10 dakika yüksek ateşte kaynatın. ateşi
düşürün ve 2 dakika kadar kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş
kaynatın. Çıkartıp süzün.
Nohutları mutfak robotunun içine
doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, kimyon, kişniş ve kabartma tozu ile
birlikte koyun. Tatlandırmak için tuz ve biber ekleyin. Karışım yoğun bir
kıvama gelinceye kadar mutfak robotunu çalıştırın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde
toplar yapın ve hafifçe düzleştirin. Derin bir tavada, 5cm derinliğinde yağı,
karışım eklendiğinde cızırdayacak kadar kızdırın. Falafeli altın sarısı gibi
oluncaya dek, gruplar halinde kızartın. Kağıt havlunun üzerine çıkartın ve
diğerlerini kızartırken çıkardıklarınızı sıcak tutun.Sıcak pide ekmeğinin
yanında arasında, salata ve yoğurtla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder