5 Nisan 2015 Pazar

Bulgur Köftesi

MALZEMELER

 2 su bardağı ince bulgur
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı sıcak su
500 gr kaymaklı yoğurt
3 diş sarımsak
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı nane pul biber tuz

 YAPILIŞI

 Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün ve üzerini kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Soğanı rendeleyin. Sarımsakları ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlak küçük köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Margarini tavada eritip pulbiberi ekleyin, kızarınca ateşten aln. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder