Malzemeler
400-500 gr taze mantar (kültür ya da
kestane mantarı da kullanılabilir)
2 adet limonun suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
1-2 adet sivri biber
4-5 adet orta boy domates
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 demet maydanoz
2-3 adet yumurta
2 adet limonun suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
1-2 adet sivri biber
4-5 adet orta boy domates
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 demet maydanoz
2-3 adet yumurta
YAPILIŞI
Taze
mantarlar iyice yıkandıktan sonra boylamasına ince ince dilimlenip derin bir
kaba aktarılır. Üzerine limon suyu gezdirilip bir kenarda bekletilir. (Limon
suyu mantarın kararmasını önleyecektir.)
Diğer
taraftan, zeytinyağı orta boy bir tencere ya da tavada kızdırılır.
İncecik doğranmış soğanlar ve yine ince dilimlenmiş sarmısaklar kızgın
yağda, sürekli karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur.
Mantarlar tekrar yıkanıp süzüldükten sonra kavrulan soğanların üzerine aktarılır. Ayıklanıp iri halkalar halinde doğranmış yeşil biberler de hemen eklendikten sonra karıştırılır. Tuz ve karabiber serpiştirilip 7-8 dakika kavrulur.
Mantarlar tekrar yıkanıp süzüldükten sonra kavrulan soğanların üzerine aktarılır. Ayıklanıp iri halkalar halinde doğranmış yeşil biberler de hemen eklendikten sonra karıştırılır. Tuz ve karabiber serpiştirilip 7-8 dakika kavrulur.
Mantarlar
suyunu çekince tavla zarı formunda doğranmış domatesler ilave edilir. Yemek,
ara sıra karıştırılarak yaklaşık 5 dakika pişirilir. Mantarların arasında,
yumurta adedi kadar boşluk açılıp, yumurtalar açılan çukurlara kırılır.
Tencerenin
kapağı kapatılıp, kısık ateşte, yumurta beyazları pişip, sarıları hafif sulu
kalıncaya kadar, 2-3 dakika pişirilip ocaktan alınır. Üzerine incecik kıyılmış
maydanoz serpiştirilip kapağı tekrar kapatılır. İstenirse, kırmızı pul biberle
süslenip, sıcak sıcak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder