Malzemeler
1 kg ıspanak (sap
ve kök kısmı kullanılacak)
3 adet orta boy
kuru soğan
5 diş sarmısak
4 adet orta boy
domates
Yarım adet
limonun suyu
1 çay kaşığı
tuz, karabiber
1 çay bardağı
zeytinyağın
Ispanağın yapraklarını ayırın ve başka bir yemek ya da börek için kullanmak üzere buzdolabına kaldırın. Kök kısmından çok az keserek ayıklayın ve saplarını 10 santimlik parçalar halinde doğrayıp yıkadıktan sonra süzün.
Kuru soğanları
ayıklayıp yarım santim kalınlığında halkalar oluşturacak şekilde doğrayın.
Kabukları soyulmuş domatesleri de iri halkalar halinde doğrayın. Sarmısakları
bütün halde bırakın.
Soğan
halkalarını geniş bir çelik tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine sarmısakları
domates dilimlerini yerleştirip ıspanak köklerini koyun. Üzerine zeytinyağını
gezdirip tuz ve karabiberi serpin. Tozşekeri de ilave edip limon suyunu
gezdirin.
Tencereyi orta
ısılı ateşin üzerine oturtup kapağı açık vaziyette 5 dakika kadar pişirin.
Son olarak sıcak
suyu da tencereye aktarıp kapağını kapatın. Yemeği, orta ısılı ateşte yaklaşık
25 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tencereden almayıp soğumasını
bekleyin.
Servis tabağına
aktardığınız yemeği soğuk olarak servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder