18 Haziran 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Ispanak Kökü



Malzemeler

1 kg ıspanak (sap ve kök kısmı kullanılacak)
3 adet orta boy kuru soğan
5 diş sarmısak
4 adet orta boy domates
Yarım adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağın 
2 su bardağı sıcak su


Ispanağın yapraklarını ayırın ve başka bir yemek ya da börek için kullanmak üzere buzdolabına kaldırın. Kök kısmından çok az keserek ayıklayın ve saplarını 10 santimlik parçalar halinde doğrayıp yıkadıktan sonra süzün.

Kuru soğanları ayıklayıp yarım santim kalınlığında halkalar oluşturacak şekilde doğrayın. Kabukları soyulmuş domatesleri de iri halkalar halinde doğrayın. Sarmısakları bütün halde bırakın.

Soğan halkalarını geniş bir çelik tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine sarmısakları domates dilimlerini yerleştirip ıspanak köklerini koyun. Üzerine zeytinyağını gezdirip tuz ve karabiberi serpin. Tozşekeri de ilave edip limon suyunu gezdirin.

Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup kapağı açık vaziyette 5 dakika kadar pişirin.
Son olarak sıcak suyu da tencereye aktarıp kapağını kapatın. Yemeği, orta ısılı ateşte yaklaşık 25 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tencereden almayıp soğumasını bekleyin.

Servis tabağına aktardığınız yemeği soğuk olarak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder