Malzemeler
5 tepeleme yemek
kaşığı tarhana
1 su bardağı haşlanmış nohut (konserve nohut da kullanabilirsiniz)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
12-14 bardak ılık et ya da tavuk suyu (isteğe bağlı)
1 su bardağı haşlanmış nohut (konserve nohut da kullanabilirsiniz)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
12-14 bardak ılık et ya da tavuk suyu (isteğe bağlı)
Toz
ya da parça tarhanayı derin bir kaba aktarıp üzerine 2 su bardağı ılık suyu
ekleyin. Çatal ya da tel çırpacak yarımıyla karıştırarak iyice ezip bulamaç
haline getirin. Diğer taraftan, domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını orta boy
bir tencerede hafifçe kızdırdıktan sonra, üzerine rendelenmiş domatesi ve
salçayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika pişirdikten sonra
suda ezilmiş tarhanayı domateslerin üzerine aktarın.
Orta
ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurduktan sonra ılık haldeki et
ya da tavuk suyunu yavaş yavaş tencereye aktarın. Tel çırpacak ya da tahta
kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak tarhananın topaklanmasını engelleyin. Tuz
ve karabiberi de serpin. Tarhana çorbası kaynamaya başlar başlamaz haşlanmış
(eğer konserve ise mutlaka kabuklarını ayıklamanız gerekir) nohudu tencereye ekleyin.
Çorbayı
kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kuru
naneyi katıp karıştırın. İsterseniz üzerine, tereyağında kızdırılmış kırmızı
pul biber ya da sadece pul biber gezdirip, sıcak sıcak servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder