18 Haziran 2014 Çarşamba

Nohutlu Tarhana Çorbası



Malzemeler
5 tepeleme yemek kaşığı tarhana
1 su bardağı haşlanmış nohut (konserve nohut da kullanabilirsiniz)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
12-14 bardak ılık et ya da tavuk suyu (isteğe bağlı)
Toz ya da parça tarhanayı derin bir kaba aktarıp üzerine 2 su bardağı ılık suyu ekleyin. Çatal ya da tel çırpacak yarımıyla karıştırarak iyice ezip bulamaç haline getirin. Diğer taraftan, domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını orta boy bir tencerede hafifçe kızdırdıktan sonra, üzerine rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika pişirdikten sonra suda ezilmiş tarhanayı domateslerin üzerine aktarın.
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurduktan sonra ılık haldeki et ya da tavuk suyunu yavaş yavaş tencereye aktarın. Tel çırpacak ya da tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak tarhananın topaklanmasını engelleyin. Tuz ve karabiberi de serpin. Tarhana çorbası kaynamaya başlar başlamaz haşlanmış (eğer konserve ise mutlaka kabuklarını ayıklamanız gerekir) nohudu tencereye ekleyin.
Çorbayı kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kuru naneyi katıp karıştırın. İsterseniz üzerine, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ya da sadece pul biber gezdirip, sıcak sıcak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder