19 Ağustos 2013 Pazartesi

Haluçka - Çene Çarpan

Malzeme Listesi

1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Yarım su bardağı su

Üzerine;
500 gr yogurt
3-4 diş sarımsak
25-30 gr tereyağ
Kuru nane ve pul biber


Yumurtayı derin bir kaba kırın, üzerine un ve tuzu ekleyin. Suyu azar azar katarak kulak memesinden biraz daha sert ele yapışmayan bir hamur yapın.

Hamurun üzerini örterek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.

Hamuru iki eşit parçaya bölün.

Parçaları unlu tezgahta 1 cm. Kalınlığında yuvarlaklar halinde açın. Yufkaları isterseniz 1 cm. Lik kareler halinde, isterseniz parmak uzunluğunda şeritler halinde kesin. Hamur parçalarını unlu bir tepsiye dağıtın.

Büyük bir tencerede (makarna tenceresi olabilir) bol tuzlu su kaynatın. Hamurları kaynayan suda makarna haşlar gibi sık sık karıştırarak 7-8 dakika pişirin.

Süzüp tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Üstune eritilmiş tereyağı, nane pul biber serpiştirip sıcak sıcak servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder