19 Ağustos 2013 Pazartesi

Taratorlu Fasulye Piyazı

Malzeme listesi

2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 adet orta boy kırmızı kuru soğan
8-10 adet siyah zeytin (Çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş.)
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 çay kaşığı tuz

Tarator sosu için;

2 fincan dolusu tahin
1 su bardağı ılık su
2 diş dövülmüş sarımsak
1 adet limonun suyu
2 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Haşlanmış kuru fasulyeleri (konserve de kullanabilirsiniz) iyice süzdükten sonra derin bir salata tabağına aktarın. Kırmızı kuru soğanları soyup ortadan ikiye böldükten sonra incecik ve yarımay şeklinde doğrayın.

Üzerine 2 çay kaşığı tuzu ekleyip elinizle bastırarak ovalayın. Böylece soğanlar hem lezzet kazanır, hem de yumuşar.

Soğanları fasulyenin üzerine ilave edin. Üzerine incecik doğradığınız maydanoz ve dereotunu da katıp karıştırın. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri de üzerine aktarın.

Tarator sosunu hazırlamak için tahini geniş bir kâseye koyup üzerine ılık suyu ekleyin. Karışımı çatalla iyice çırparak tahini sulandırın. Üzerine dövülmüş sarmısaklar ve limon suyunu aktarıp tuz ve karabiberi serpin.

Bir taraftan sosu çırpmaya devam ederken, bir taraftan da kırmızı pul biber ve kimyonu ekleyin. Son olarak sızma zeytinyağını da sosa ilave edip tekrar çırpın. Hazırladığınız tahinli sosu fasulye salatasının üzerine gezdirip salatayı iyice karıştırın. Piyazın sosu iyice çekmesi için 10 dakika bekleyin.

İsterseniz üzerini çekirdeksiz siyah zeytinle süsleyip ılık olarak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder