Elmalı Kurabiye Malzemeleri
Rulo Kurabiyenin Hamuru için Malzemeler
1 yumurta
100gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
100gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
Elmalı Tarçınlı Harç İçin Malzemeler
4 elma
5 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
5 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiyelerin Üzeri için
Malzemeler
Pudra şekeri
Rendelemiş olduğumuz elmaları tavaya alıp pişirin. Üzerine
şeker ilave ederek karıştırın. Elmalar suyunu çektiğinde üzerine tarçını ilave
edin ve soğumaya bırakın.
Malzemeler soğuduğunda üzerine ince çekilmiş cevizleri
ekleyin ve güzelce karıştırın. Elmalı harcımız hazır.
Elmalı kurabiye hamur için yumuşamış tereyağını kaseye
alıp üzerine pudra şekerini ilave edin. Üzerine yumurta, süzme yoğurt, vanilya,
sıvı yağ ve kabartma tozunu da ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek
yoğurun. Hamuru ikiye bölüp yarısının, kurumaması için üstünü örtün.
Merdane ile hamuru açtıktan sonra üzerine elmalı harcı
yayın. Diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayın.
Üzerine elma harcını yaydığımız hamurları dağıtmamaya
özen gösterek rulo şeklinde sarın ve streç film ile sararak derin dondurucuda 1
saat kadar bekletin.
Derin dondurucuda bir saat beklemiş olan kurabiye
hamurunu bir parmak genişliğinde dilimleyin.
Dilimlediğimiz elmalı kurabiyeleri yağlı kağıt serili
tepsiye dizin ve önceden 180 C de ısıtılmış fırınımızda 15 dk hafif pembeleşene
kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder