Malzemeler
3 dilim balkabağı (yaklaşık 800 gr)
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet kereviz sapı
Sıvı yağ
2 litre su
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber, zerdeçal, pul biber
Bal kabağının kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Bir tencereye alalım. Üzerine 2 litre sıcak suyu ekleyelim. Bir sap kerevizi küçük küçük doğrayalım, patatesi de rendeleyip tencereye ilave edelim ve kaynatalım.
Bu sırada havucu rendeleyelim, küp küp doğranmış soğan ve gene doğranmış sarımsaklarımızı 3 kaşık yağ ile kavuralım ve tencereye ilave edelim. Tuzunu ekleyelim. Bütün malzeme yumuşayana kadar kaynatalım.
Malzeme tamamen yumuşayınca ocaktan alıp, krema gibi olana kadar blendardan geçirelim. Bir bardak süt ekleyip iyice karıştırarak tekrar kaynatalım. Zerdeçal ve pul biber ekleyelim, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp en son karabiberi ekleyip ocağı kapatalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder