18 Ağustos 2013 Pazar

Kuru Patlıcan, Biber Dolması

10 kuru biber + 10 kuru patlıcan

İçi için :

4 tane orta boy soğan ince ince yemeklik doğra
1 su bardağı pirinç
3 diş sarımsak ince ince doğranmış
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

3 su bardağı sıcak su  
1 su bardağı zeytinyağ

Yapılışı

Kuru patlıcanlarla kuru biberleri ayrı ayrı bol kaynar suyun içinde kapağı kapalı olarak 15 dakika haşla. Her ikisinide bol soğuk sudan geçirip iyice süz.

Bir kabın içinde iç harç malzemelerinin hepsini karıştır. Malzemeyi patlıcanların ve biberlerin içine yarısına kadar doldur. İki tarafından uçlarını sıkararak ağızlarını yapıştırarak kapat. 

Tencereye önce patlıcanları sonra biberleri sırt sırta diz. Üzerine ters çevrilmiş bir tabak kapat ve 3 su bardağı sıcak suyu ve 1 su bardağı zeytinyağını ekle. Kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişir, biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına al, ılık olarak sevis et.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder