10
kuru biber + 10 kuru patlıcan
İçi
için :
4
tane orta boy soğan ince ince yemeklik doğra
1
su bardağı pirinç
3
diş sarımsak ince ince doğranmış
1
yemek kaşığı nar ekşisi
1
yemek kaşığı toz şeker
1
limonun suyu
2
yemek kaşığı biber salçası
2
yemek kaşığı domates salçası
1
çay kaşığı nane
1
çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
3
su bardağı sıcak su
1
su bardağı zeytinyağ
Kuru patlıcanlarla
kuru biberleri ayrı ayrı bol kaynar suyun içinde kapağı kapalı olarak 15 dakika
haşla. Her ikisinide bol soğuk sudan geçirip iyice süz.
Bir kabın içinde
iç harç malzemelerinin hepsini karıştır. Malzemeyi patlıcanların ve biberlerin
içine yarısına kadar doldur. İki tarafından uçlarını sıkararak ağızlarını yapıştırarak
kapat.
Tencereye önce
patlıcanları sonra biberleri sırt sırta diz. Üzerine ters çevrilmiş bir tabak
kapat ve 3 su bardağı sıcak suyu ve 1 su bardağı zeytinyağını ekle. Kısık ateşte
30-35 dakika kadar pişir, biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına al, ılık
olarak sevis et.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder