1 paket kelebek veya burgu makarna (küçük boy herhangi bir makarna kullanabilirsiniz)
2 adet taze yeşil soğan
2 adet orta boy salatalık
1 demet dereotu
1 adet orta boy havuç
Sos için;
3 su bardağı yoğurt
2-3 diş dövülmüş sarmısak (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı dolusu mayonez (diyet mayonez de kullanabilirsiniz)
1 su bardağı makarna haşlama suyu
2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber, kuru nane, kuru kekik
Makarnayı bol tuzlu suda haşlayıp süzün. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadar ayırın ve makarnayı bol miktarda soğuk suyla çalkalayıp iyice süzün. Yeşil soğanı ayıklayıp incecik doğrayın. Salatalığı kabuğunu soymadan tavla zarı formunda doğrayın. Havucu rendeleyip dereotunu incecik dilimleyin. Sebzeleri derin bir kaba alıp makarnayla karıştırın.
Sosu hazırlamak için; yoğurdu derin bir kaba boşaltın. Üzerine mayonez, makarna suyu ve isterseniz dövülmüş sarmısağı ekleyip çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Tuz, kırmızı pul biber, nane ve kekiği serpiştirip tekrar harmanlayın.
Hazırladığınız bu yoğurtlu sosu, makarnanın üzerine gezdirip karıştırın. Sosu çekmesi için oda sıcaklığında 2-3 dakika kadar bekletin. Servise sunmadan önce, üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirip ılık olarak servise sunun. (Bu salata hiç bekletilmeden servise sunulmalıdır)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder