25 Ağustos 2013 Pazar

Patatesli Omlet

Bu sabah kahvaltıda değişik ne yiyelim diye düşünürken aklıma geldi. Aynı karışımı ekmek dilimlerinin üstüne sürüp üstü kızarıncaya kadar fırında tutarak da değişik bir tarif elde edebilirsiniz.

Malzemeler

1 büyük boy patates
2 yumurta
Peynir, istediğiniz bir cins olabilir.
Yarım bardak süt
2 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kaşık tereyağ


Patatesi rendeleyin, peyniri çatalla ezip içine katın.

Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın, içine süt, un ve baharatı katıp karıştırın ve patatese ekleyin. Hepsini iyice karıştırın. Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın ve bu karışımı tavaya döküp, kaşıkla eşit şekilde yayılmasını sağlayın.

Bir tarafı iyice kızarınca bir tabak yardımı ile ters yüz edin. Eğer bunu yapamayacağınızı düşünüyorsanız tavanın içindeyken 2 ye veya 4 e bölüp, bir spatula yardımı ile parçaları tek tek çevirin.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder