250 gr kuru iç bakla
7 su bardağı su
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı toz şeker
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 demet dereotu
1 su bardağı incecik kıyılmış ceviz
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Kuru iç baklayı bir gece önceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün süzüp yıkadıktan sonra düdüklü tencereye aktarın. Su, tuz ve toz şekeri ilave edin.
Havuç, kereviz, soğan ve patatesi soyup iri kuşbaşı et formunda doğrayarak tencereye aktarın.
Son olarak zeytinyağını ilave edip tencerenin kapağını sıkıca kapadıktan sonra orta ısılı ateşte pişirmeye başlayın.
Sübaptan buhar çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın. Çorbayı kısık ateşte 20 dakika daha pişirip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Tencerenin kapağını açıp çorbayı el blender’ı yardımıyla çekerek püre haline getirin.
Pul biberi serpip tuzunu kontrol edin.
Üzerini ince çekilmiş ceviz ve incecik kıyılmış dereotuyla süsleyin, sıcak sıcak servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder