23 Eylül 2013 Pazartesi

Tarhana Çorbası

Malzemeler

5-6 yemek kaşığı ev tarhanası
1 yemek kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
6-8 bardak su


Tarhanayı bir tencerenin içine alıp, üstünü örtecek kadar oda sıcaklığında su koyun. salçayı ekleyin. Arada bir karıştırarak 15-20 dakika kadar kabarmasını/erimesini bekleyin.

Kabaran tarhanayı ocağın üstüne alın ve orta ateşte yavaş yavaş su eklemeye başlayın. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin yoksa tarhananız topak topak olur. Su oda sıcaklığında olmalı ve çorba kaynadıkça tekrar ilave edilmeli.

İstediğiniz kıvama geldiğinde tuz ve yağı ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonar altını kapatın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder