Malzemeler
5-6 yemek kaşığı ev tarhanası
1 yemek kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
6-8 bardak su
Tarhanayı bir tencerenin içine alıp, üstünü örtecek
kadar oda sıcaklığında su koyun. salçayı ekleyin. Arada bir karıştırarak 15-20
dakika kadar kabarmasını/erimesini bekleyin.
Kabaran tarhanayı ocağın üstüne alın ve orta ateşte yavaş
yavaş su eklemeye başlayın. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin yoksa tarhananız
topak topak olur. Su oda sıcaklığında olmalı ve çorba kaynadıkça tekrar ilave
edilmeli.
İstediğiniz kıvama geldiğinde tuz ve yağı ekleyin. 5
dakika daha kaynattıktan sonar altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder