11 Kasım 2013 Pazartesi

Sarımsaklı Patates

Malzemeler

5 Adet Patates (Büyük Boy)
1 Adet Limon Suyu
1 Baş Sarımsak
1 Avuç Maydanoz (İnce Kıyılmış)
2 Su Bardağı Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
1 Tutam Tuz

Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Soyulmuş patatesleri ikiye böldükten sonra ince ince halkalar halinde dilimleyin. Eğer patates dilimleri çok büyük daireler şeklinde olursa ikiye bölün ve yarım daire olacak şekilde dilimleyin.

Tavaya 2 su bardağı sıvı yağı koyup iyice kızdırın. Patatesleri kızgın yagda yanmayacak şekilde hafif pembe renk alana kadar kızartın ve yağının süzülmesi için kağıt peçete üzerine alın.

Derin bir kasede, 1 adet limon suyu, 1 baş iyice dövülmüş sarımsak, bir tutam tuz ve incecik kıyılmış maydanozu karıştırarak sosunu hazırlayın.

Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sosu, her yerine iyice gelecek şekilde gezdirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder