1 adet yumurtanın sarısı
100 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
İç harcı için;
2 yemek kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı dolusu kuru çekirdeksiz üzüm
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 dilim bayat tost ekmeğinin içi
1 çay bardağı soğuk süt
100 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
İç harcı için;
2 yemek kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı dolusu kuru çekirdeksiz üzüm
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 dilim bayat tost ekmeğinin içi
1 çay bardağı soğuk süt
Oda sıcaklığında
yumuşamış margarin derin bir kaba aktarılıp üzerine yumurta sarısı eklenir.
Süt
ilave edilip un da azar azar katıldıktan sonra yaklaşık 5-6 dakika, kulak
memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. Bu işlemden
sonra hamur ele yapışıyorsa birkaç yemek kaşığı daha un eklenebilir.
Hamur
oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirilir. Diğer taraftan iç harcının
hazırlanması için; tozşeker, tarçın ve yenibahar derin bir kaba koyulup üzerine
çekirdeksiz kuru üzüm ve çekilmiş ceviz içi eklenir.
Üzerine
ufalanmış ekmek içi ilave edilip süt katılarak yoğrulmaya başlanır. Hafif katı
ve parça parça olan iç harcı bir kenarda bekletilir.
Dinlenen hamur 20 eşit parçaya ayrılır. Parçalar elle ya da merdaneyle
çay tabağı büyüklüğünde (10 santim çapında) açılır. Yuvarlak hamurların
kenarlarına, hazırlanan harçtan birer tatlı kaşığı kadar koyulup rulo
yapıldıktan sonra iki ucu birbirine yaklaştırılıp ay şekli verilir.Ayçöreklerinin üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürülür ve yağlanmış ya da fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Çörekler, yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirilip çıkarılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder