
2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı tahin
2 diş sarımsak ve/veya 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 adet limon suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Nohutları bir gece önceden suya koyun. Su nohutların üstünü geçsin bolca olsun.
Bir gün sonra nohutlar şişecek, tencerede haşlayın, iyice yumuşasınlar, suyunu süzün ve bir kenara ayırın sonra kabuklarını soyun.
Mutfak robotu ile nohutları püre haline getirin.
Sarımsakları soyun, yıkayın ve ezin. Püre halindeki nothuta tahin, tuz, kimyon ve sarımsakları iyice karıştırın. Sonra yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin, ardından limon suyunu da ekleyip iyice karıştırın. Ayırdığınız nohutun suyunu azar azar ekleyerek humusun istediğiniz kıvama gelmesini sağlayın. Pürüzsüz yumuşak bir kıvam olmalı.
Bir tabağa alıp çatalla şekil vererek süsleyin.
Üzerine bir kaşık yağda kırık ceviz ve toz kırmızı biberi kavurup koyabilirsiniz.
YAPILIŞI
Nohutları bir gece önceden suya koyun. Su nohutların üstünü geçsin bolca olsun.
Bir gün sonra nohutlar şişecek, tencerede haşlayın, iyice yumuşasınlar, suyunu süzün ve bir kenara ayırın sonra kabuklarını soyun.
Mutfak robotu ile nohutları püre haline getirin.
Sarımsakları soyun, yıkayın ve ezin. Püre halindeki nothuta tahin, tuz, kimyon ve sarımsakları iyice karıştırın. Sonra yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin, ardından limon suyunu da ekleyip iyice karıştırın. Ayırdığınız nohutun suyunu azar azar ekleyerek humusun istediğiniz kıvama gelmesini sağlayın. Pürüzsüz yumuşak bir kıvam olmalı.
Bir tabağa alıp çatalla şekil vererek süsleyin.
Üzerine bir kaşık yağda kırık ceviz ve toz kırmızı biberi kavurup koyabilirsiniz.
Afiyet olsuunn :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder