31 Ekim 2014 Cuma

Sütlaç

MALZEMELER

1 litre süt (5 su bardağı)
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı (dolu dolu) pirinç unu
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Pirinci iyice yıkayın ve suyunu süzerek tencereye alın, tel süzgeç içinde daha kolay yıkanır. Üzerine 2 bardak suyu ekleyerek orta ateşte pirinçler iyice suyunu çekene kadar kaynattıktan sonra 10 dakika daha pişirin.

Başka bir tencereye oda sıcaklığındaki sütü koyun ve üzerine toz şekeri ilave edin karıştırın ve sonra pirinçleri ilave edin. Tekrar güzelce karıştırın. Ocağın altını orta ateşte yakın.

Bir kasede pirinç ununu yarım çay bardağı kadar su ekleyerek topak kalmayıncaya kadar eritin. Üzerine tencereden ılınmış olan sütten biraz ekleyerek iyice eritin ve bu karışımı yavaşça tencereye ilave edin.

Karıştırmayı hiç bırakmadan pişirin. Kaynamaya başlayınca 10 - 12 dakika kadar ara sıra karıştırıarak pişirmeye devam edin. Karıştırmazsanız dibi tutar.

Altını kapatın ve kaselere boşaltın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Eğer fırınlamayacaksanız üzerine tarçın serperek süsleyin. Fırınlayacaksanız tarçın serpmeyin ve kaseler ısıya dayanıklı olsun.

FIRINLAMAK İÇİN

Oda sıcaklığına gelmiş olan sütlaçları derin bir fırın tepsisine dizin. Kaselerin yarısına gelecek kadar su doldurun. Fırını üstten ısıtma (ızgara) kısmına ayarlayın ve önceden 180 dereceye kadar ısıtın.
Tepsiyi yerleştirin ve üzeri pembeleşinceye kadar fırınlayın. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve buzdolabına koyup soğutun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder