31 Ekim 2014 Cuma

Krep

MALZEMELER

2 su bardağı un
3 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI

Hamuru hazırlayacağınız derin bir kabın için unu ve tuzu koyarak karıştırın, eğer tatlımsı olmasını istiyorsanız şekeri de ilave edin.
Başka bir kapta yumurtaları iyice çırpın, sütü ekleyip tekrar çırpın. İyice karışsın.
Yumurtalı karışımı yavaş yavaş unun içine dökün ve sürekli karıştırın. Hiç topak kalmamalı. Bir blander ile karıştırmak daha kolay olur.

Krebi pişirmek için teflon bir krep tavası veya kenarları alçak olan başka bir teflon tava tercih edin.
Tavayı bir fırça yardımı ile yağlayın. Tava ısınınca bir kepçe malzemeyi tavanın ortasına dökün ve tavayı çevirerek tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.
Birkaç dakika sonra tavayı sertçe sallayın krep tavadan ayrılacaktır biraz sallayarak pişirdikten sonra ters çevirin ve arkasını da pişirin. 
Yeni bir krep için tekrar tavayı yağlayın.
Bu malzemeler ile yaklaşık 20 krep yapabilirsiniz.

Kreplerin içine; mantar, tavuk, ıspanaklı harç, bal, dondurma, peynir maydanoz istediğiniz herhangi bir malzemeyi koyup servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder