31 Ekim 2014 Cuma

Pankek

MALZEMELER

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
3/4 bardak süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri (istenirse üzerine dökmek için)
İsteğe göre 1 kaç yemek kaşığı bal veya marmelat ya da koyu kıvamlı reçel, labne peynir, krem şanti, taze meyvelerle yiyebilirsiniz.

YAPILIŞI

Derin bir kaba yumurtayı kırın, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek iyice çırpın.
Oda sıcaklığındaki sütü ilave edin ve tekrar çırpın, unu ve karbonatı ilave edip çırpın koyu akıcı bir kıvama geldiğinde yağı ilave edin ve son kez iyice çırpın.

Teflon bir tavayı ısıtın ve sadece pankekleri pişireceğiniz kısmı hafifçe tereyağı ile yağlayın.
İki yemek kaşığı dolusu kadar malzemeyi tavaya dökerek iki tarafını da kızartın.
Soğumamaları için üst üste dizin.

Bu malzemelerle 10-12 adet pankek yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bu tarifi Lajja’nın elinden yemek herkese kısmet olmaz. Onunki kadar iyi yapılamasa da mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Çünkü tadı ve yumuşaklığı EFSANE 😊👍

    YanıtlaSil