Malzemeler
1 kilo kızılcık
1 bardak su
1 kilo toz şeker
1.5 çay kaşığı tereyağı
Yapılışı
Kızılcıkları bol
suda yıkayın , tencereye koyup üzerine suyu ekleyerek orta hararetli ateşe
oturtun , yumuşayana kadar pişirin , suya koymaktaki asıl amaç kızılcıkların
yumuşayarak çekirdeklerinden kolay ayrılmasını sağlamak.
Yumuşayan
kızılcıkları iri delikli makarna
süzgecine veya delikli bir süzgece alalım elimizle ezerek yalnızca çekirdekleri
kalana kadar ovalayarak çekirdekleri ayıralım. En zahmetli kısmı burası. Tek
tek elinizle de çekirdekleri çıkarabilirsiniz öylesi daha güzel oluyor, sonuç
zahmete değecektir.
Çıkan kızılcık
etlerini tencereye alıp içine toz şekeri ekleyip karıştıralım , pembe köpük
olmasın diye tereyağı ekleyip orta hararetli ateşe oturtup ara ara taşmaması ve
dibinin tutmaması için karıştıralım , istediğiniz koyuluk için çok veya az
kaynatabilirsiniz.
Bu arada kaynattığınız suyu ve
çekirdekleri biraz şeker ile tekrar kaynatın. Çok güzel bir şerbetiniz olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder