20 Eylül 2015 Pazar

Kızılcık Reçeli

Malzemeler
1 kilo kızılcık
1 bardak su
1 kilo toz şeker
1.5 çay kaşığı tereyağı

Yapılışı
Kızılcıkları bol suda yıkayın , tencereye koyup üzerine suyu ekleyerek orta hararetli ateşe oturtun , yumuşayana kadar pişirin , suya koymaktaki asıl amaç kızılcıkların yumuşayarak çekirdeklerinden kolay ayrılmasını sağlamak.
Yumuşayan kızılcıkları iri delikli makarna süzgecine veya delikli bir süzgece alalım elimizle ezerek yalnızca çekirdekleri kalana kadar ovalayarak çekirdekleri ayıralım. En zahmetli kısmı burası. Tek tek elinizle de çekirdekleri çıkarabilirsiniz öylesi daha güzel oluyor, sonuç zahmete değecektir.
Çıkan kızılcık etlerini tencereye alıp içine toz şekeri ekleyip karıştıralım , pembe köpük olmasın diye tereyağı ekleyip orta hararetli ateşe oturtup ara ara taşmaması ve dibinin tutmaması için karıştıralım , istediğiniz koyuluk için çok veya az kaynatabilirsiniz.

Bu arada kaynattığınız suyu ve çekirdekleri biraz şeker ile tekrar kaynatın. Çok güzel bir şerbetiniz olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder