Malzemeler
1 kilo vişne
1 kilo toz şeker
1,5 çay kaşığı
tereyağ (pembe köpük olmasın diye)
1 çay kaşığı limon
tuzu
Yapılışı
Vişneyi bol suda yıkayalım
, saplarını ve çekirdeklerini vişneleri zedelememeye dikkat ederek elimizle
veya bir toka yardımı ile çıkaralım.
Vişneyi
tencereye koyup üzerine toz şekeri koyalım , bir gece toz şeker ile beraber
bekletelim.
Bekleyen toz
şekerli vişneleri orta hararette ateşe oturtalım biraz ısınınca içine tereyağ
koyalım , tereyağ pembe köpüklü olmamasını sağlıyor, bir süre köpürerek
kaynıyor ama renkli köpük olmuyor indirmeye yakın limon tuzu veya limon suyunu ekleyerek
pişirmeye devam edin.
Bir çay kaşığı
reçeli bir tabağa alın bir kaç dakika soğuduktan sonra kıvamına bakın, çok koyu
ya da sulu olmasın.
Ocağı kapattıktan
sonra soğumasını bekleyip mümkünse ertesi gün kavanozlara doldurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder