20 Eylül 2015 Pazar

Vişne Reçeli

Malzemeler
1 kilo vişne
1 kilo toz şeker
1,5 çay kaşığı tereyağ (pembe köpük olmasın diye)
1 çay kaşığı limon tuzu


Yapılışı
Vişneyi bol suda yıkayalım , saplarını ve çekirdeklerini vişneleri zedelememeye dikkat ederek elimizle veya bir toka yardımı ile çıkaralım.

Vişneyi tencereye koyup üzerine toz şekeri koyalım , bir gece toz şeker ile beraber bekletelim.
Bekleyen toz şekerli vişneleri orta hararette ateşe oturtalım biraz ısınınca içine tereyağ koyalım , tereyağ pembe köpüklü olmamasını sağlıyor, bir süre köpürerek kaynıyor ama renkli köpük olmuyor indirmeye yakın limon tuzu veya limon suyunu ekleyerek pişirmeye devam edin.
Bir çay kaşığı reçeli bir tabağa alın bir kaç dakika soğuduktan sonra kıvamına bakın, çok koyu ya da sulu olmasın.

Ocağı kapattıktan sonra soğumasını bekleyip mümkünse ertesi gün kavanozlara doldurun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder