11 Ocak 2016 Pazartesi

Pancar Turşusu

Malzemeler

4 adet orta boy pancar
8-10 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı kaya tuzu                                                      


Yapılışı

Pancarları güzelce yıkayın, saplarını dibinden kesin, ucunu da biraz kesip bir tencereye alın doğradığınız saplardan da içine atıp haşlayın. Çatal girecek kadar yumuşadığında ocağı kapatın.

Haşlanmış olan pancarların kabukları kolayca soyulacaktır. Yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Eğer pancarlarınız büyükse halkaları ortadan da bölebilirsiniz. Doğradığınız pancarları aralarına sarımsak ve saplarını ekleyerek bir kavanoza doldurun. Üzerine tuzu, sirkeyi dökün ve pancarın haşlama suyunu ekleyin. Kapağını kapatın. İki gün sonra turşunuz yemeğe hazır olur.

Artan pancar suyunu sakın atmayın. Son derece faydalı bir içecektir. İsterseniz tatlandırarak da içebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder