11 Ocak 2016 Pazartesi

Kırmızı Biber Turşusu

Malzemeler

8 adet kırmızı biber
8-10 adet sarımsak
Bir çay bardağı sirke
Bir çay bardağı sıvı yağ                
1 Tatlı kaşığı kaya tuzu
Su


Yapılışı

Biberlerin tohumlarını temizleyin ve  yıkayıp tencereye alın üzerine su ekleyip haşlayın. (İsterseniz közleyebilirsiniz) Çok fazla yumuşamadan sudan çıkarın. Kabukları kolayca soyulacaktır. İstediğiniz biçimde doğrayın, isterseniz bütün olarak da bırakabilirsiniz. Bir kavanozun içine aralarına sarımsak koyarak doldurun. Sirke, tuz ve yağı üzerine dökün. Kalan haşlama suyundan ekleyin.

Bir gün sonra turşunuz afiyetle yemeğe hazır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder