Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3-4 orta boy patates
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
Maydanoz
2 - 2,5 su bardağı un
tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayabilirsiniz)
Karabiber, pul biber
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3-4 orta boy patates
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
Maydanoz
2 - 2,5 su bardağı un
tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayabilirsiniz)
Karabiber, pul biber
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler
halinde doğrayın.
3 yumurtayı tuz ile özdeşleşene kadar
çırpıp sıvı yağ, süt, rendelenmiş soğan, kaşar peyniri ve yoğurdu da ilave edip
çırpmaya devam edin.
Baharatları ekleyin.
Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş
yavaş karışıma ekleyin.
Doğradığımız patatesleri de ekleyip
iyice karıştırın. Son olarak doğradığımız
maydanozları ve beyaz peyniri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine
dilerseniz bolca susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında
üzeri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.
Gerçekten börek tadında oluyor,
tavsiye ediyorum. İki dilim kalmıştı buzdolabına koydum ve ertesi gün tadı daha
çok güzel oldu, soğuk yemenizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder