20 Eylül 2015 Pazar

Bayatlamayan Poğaca

Malzemeler
Yarım su bardağı yoğurt (sulu kısmından)
1 paket karbonat
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı zeytin yağı (eritilmiş  tereyağı da olabilir)
1 tatlı kaşığı mayonez
Yaklaşık 3,5-4 su bardağı un

İçi için :
Bir su bardağı rendelenmiş beyaz peyni veya lor peyniri
Üzeri için :
2 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı çörekotu
3 yemek kaşığı susam

Yapılışı

Yoğurt, kabartma tozu, karbonat, tuz ve toz şekeri bir kaba koyup çatalla iyice çırpın. Üzerinde kabarcıklar oluşacak, foşur foşur edecektir.
Üzerine yumurta akı, mayonez ve yağları ekleyip çatalla çırpmaya devam edin.
Unu azar azar ekleyip yoğurarak çok yumuşak bir hamur elde edin. Sakın çok un ekleyip tıkız bir hamur yapmayın.
Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında açın. İçlerine birer tatlı kaşığı peynir koyup D şeklinde kapatın. Poğaçaları tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susamı serpiştirin. Üzeri nar gibi kızarıncaya kadar 180 derecede 35-40 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra kapaklı bir kapta uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz.


Afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder