22 Kasım 2016 Salı

Mercimek Çorbası

Malzemeler


1 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet patates

1 adet havuç
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
6 su bardağı sıcak su (istenirse 1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı

Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğanları 2- 3 dakika kadar kavurun.Kavrulan soğanlara unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. İri parçalar halinde doğradığınız patates ve havucu tencereye aktarın. 

Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra arzuya göre et su tablet ile hazırladığınız sıcak suyu ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğnüz mercimeği ilave edin.  Tuz ve karabiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Mercimek çorbasını tereyağında, nane, pul biber vb. baharatlarla kavurarak çeşnilendirdiğiniz kıtır ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz.





1 yorum:

  1. Annem duymasın ama çorba yapmayı bu tarifle öğrendim. İlk yaptığım yemek olur kendileri. Kaç yıl oldu hala da bu tarife uyarım. Bağımlılık yapan tariftir dikkat edin!😅

    YanıtlaSil