1
su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
1
adet kuru soğan
1
adet patates
1
adet havuç
1
yemek kaşığı un
2
yemek kaşığı ayçiçek yağı
6
su bardağı sıcak su (istenirse 1 adet et su tablet
ile hazırlanmış)
1
çay kaşığı tuz
1
çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını
derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğanları 2- 3 dakika kadar kavurun.Kavrulan
soğanlara unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini
sürdürün. İri parçalar halinde doğradığınız patates ve havucu tencereye
aktarın.
Tüm
malzemeyi karıştırdıktan sonra arzuya göre et su tablet ile hazırladığınız
sıcak suyu ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğnüz mercimeği ilave
edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar orta
ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.Çorbayı,
pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirdikten sonra sıcak olarak
servis edin.
Mercimek çorbasını tereyağında, nane, pul
biber vb. baharatlarla kavurarak çeşnilendirdiğiniz kıtır ekmek dilimleriyle
servis edebilirsiniz.
Annem duymasın ama çorba yapmayı bu tarifle öğrendim. İlk yaptığım yemek olur kendileri. Kaç yıl oldu hala da bu tarife uyarım. Bağımlılık yapan tariftir dikkat edin!😅
YanıtlaSil