18 Ağustos 2013 Pazar

Un Kurabiyesi

Malzemeler

250 gram bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
2 çay kaşığı toz mahlep (varsa)
Aldığı kadar un



Oda sıcaklığında yumuşamış yağı, pudra şekerini, irmiği ve mahlebi derin bir kaba koyun. Bir taraftan yoğururken yavaş yavaş unu eklemeye başlayın.  
İyi bir un kurabiyesi için uzun süre yoğurmak gerekir. Hamur önce parça parça olur, yoğurdukça toparlanır. Kulak memesi  kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmalısınız.


Fırın tepsisine fırın kağıdı serin. (un kurbiyesi pişirilecek tepsi yağlanmaz) Hamurdan küçük parçalar koparıp, ister yuvarlayın, ister kurabiye kalıbı ile şekillendirin. Ya da iki parmak kalınlığında hamuru yayıp baklava dilimi gibi kesin.

Fırını önceden turbo konumunda 160 derecede ısıtın. Kurabiyeleri üzerleri beyaz kalacak şekilde en fazla 20-22 dakika pişirip çıkarın. Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken yumuşak olacaktır. Un kurabiyesi kendi sıcaklığı ile pişmeye devam eder. Soğuyan kurabiylerin üzerine biraz pudra şekeri serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder