-2 adet hazır yufka
-1 su bardağı sıvıyağ
İçi İçin;
-1 kg tatlı bal kabağı (rendelenecek )
-1 su bardağı tozşeker
-1 tatlı kaşığı toz tarçın
-1-2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
-1 su bardağı sıvıyağ
İçi İçin;
-1 kg tatlı bal kabağı (rendelenecek )
-1 su bardağı tozşeker
-1 tatlı kaşığı toz tarçın
-1-2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
İki
yufkayı üst üste mutfak tezgahına yayın. Dörde bölerek 8 adet yufka elde edin.
İç harcını hazırlamak için; rendelenmiş kabağı, tozşekeri, tarçın ve cevizi
derin bir kaba koyup karıştırın.
Yufkaların her birinin üzerine bolca sıvıyağ sürüp iyice ıslatın. En az 35-40
santim çapındaki bir fırın tepsisini yağlayın.
Yufka parçalarının birinin üzerine kabaklı içten bolca serpiştirin. Rulo yapıp
gül böreği gibi içe doğru spiral şeklinde kıvırın.
Hazırladığınız böreği yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer yufka
parçalarını da rulo şeklinde sarıp tepsideki gül biçimindeki böreğin etrafına
sarın.
Tüm yufkaları aynı şekilde etrafına sarıp üzerine kalan yağı sürün. Böreği 200
dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 30-35
dakika pişirip çıkarın. Ilınınca üzerine pudraşekeri serpip servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder