1 Mart 2014 Cumartesi

Balkabaklı Keşan Böreği


Malzeme listesi
-2 adet hazır yufka
-1 su bardağı sıvıyağ
İçi İçin;
-1 kg tatlı bal kabağı (rendelenecek )    
-1 su bardağı tozşeker
-1 tatlı kaşığı toz tarçın
-1-2 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Yapılışı


İki yufkayı üst üste mutfak tezgahına yayın. Dörde bölerek 8 adet yufka elde edin. İç harcını hazırlamak için; rendelenmiş kabağı, tozşekeri, tarçın ve cevizi derin bir kaba koyup karıştırın. 

Yufkaların her birinin üzerine bolca sıvıyağ sürüp iyice ıslatın. En az 35-40 santim çapındaki bir fırın tepsisini yağlayın. 

Yufka parçalarının birinin üzerine kabaklı içten bolca serpiştirin. Rulo yapıp gül böreği gibi içe doğru spiral şeklinde kıvırın. 
Hazırladığınız böreği yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer yufka parçalarını da rulo şeklinde sarıp tepsideki gül biçimindeki böreğin etrafına sarın. 
Tüm yufkaları aynı şekilde etrafına sarıp üzerine kalan yağı sürün. Böreği 200 dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 30-35 dakika pişirip çıkarın. Ilınınca üzerine pudraşekeri serpip servise sunun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder