Malzeme
listesi
3 adet hazır yufka
1 su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi için;
1 kg yeşil dolmalık kabak
2 adet orta boy
kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz, karabiber
3 adet hazır yufka
1 su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi için;
1 kg yeşil dolmalık kabak
2 adet orta boy
kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Hazır yufkaları üst üste koyup ikiye bölün. Böylece 6 adet yarım yufkanız olacak. Yufka parçalarının üzerine kaşıkla sıvıyağ gezdirin.
Kabakları soyup derin bir kaba rendenin büyük delikli tarafıyla
rendeleyin. Rendelenmiş kabağı avuçlarınız arasına alıp sıkın. Sıktığınız
kabağın suyunu daha sonra kullanmak üzere saklayın. Soğanı da kabağın üzerine
rendeleyin.
Sütü ekleyip tuz ve karabiberi serptikten sonra çatalla iyice
karıştırın.
Üzerine yumurtaları kırıp incecik kıydığınız maydanoz ve dereotunu ekleyerek iyice karıştırın. Yufkaların uzun kenarına kabaklı iç harcından 6-8 yemek kaşığı kadar koyun. Yufkaları sarıp rulo yapın.
Üzerine yumurtaları kırıp incecik kıydığınız maydanoz ve dereotunu ekleyerek iyice karıştırın. Yufkaların uzun kenarına kabaklı iç harcından 6-8 yemek kaşığı kadar koyun. Yufkaları sarıp rulo yapın.
35-40 santim çapındaki fırın tepsisini 3 çay kaşığı bitkisel
margarinle ya da sıvı margarinle yağlayın. Rulolardan birini kendi etrafında
sararak gül şekli verin ve yağlanmış tepsinin tam ortasına yerleştirin. Diğer
ruloları gül şeklindeki böreğin etrafında dolayarak içeriden dışarıya doğru
yerleştirin.
Börekleri 5 dakika önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında
üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 25-30 dakika pişirip çıkarın. Ayırdığınız
kabak suyunu 1 su bardağı sütle karıştırıp sıcak böreğin üzerine gezdirin.
Böreği sıcak fırına koyup fırını yakmadan 5 dakika daha bekletin ve çıkarın.
Ilık hale gelince pizza gibi dilimlere ayırıp servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder