20 Ocak 2016 Çarşamba

Fırında Pırasa



Malzemeler

    1 bağ pırasa (3 sap),
    2 adet yumurta,
    2 çay bardağı mısır unu,
    1 çay bardağı süt(110 ml.),
    1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.),
    1 paket kabartma tozu (10 gram),
    Tuz,
    Kırmızı pul biber.


Yapılışı

Pırasaları ayıklanıp yıkayın ve yuvarlak şekilde ince ince doğrayın

Doğranan pırasaları hafif tuzlu su da yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün ve soğumaya bırakın. İsterseniz haşlamayıp biraz tereyağında kavurabilirsiniz.

Yumurtaları derin bir kap içerisinde çırpın,  üzerine süt, sıvı yağ, mısır unu, tuz, kırmızı biber ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Hazırlanan karışıma pırasaları ilave edip karıştırın.

Pırasalı karışımı, yağlanıp mısır unu serpiştirilmiş yuvarlak borcam içerisine dökün kaşoğın tersi ile yayın.

Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun J






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder