Malzemeler
1 bağ pırasa (3
sap),
2 adet yumurta,
2 çay bardağı
mısır unu,
1 çay bardağı
süt(110 ml.),
1 çay bardağı sıvı
yağ (110 ml.),
1 paket kabartma
tozu (10 gram),
Tuz,
Kırmızı pul biber.
Yapılışı
Pırasaları ayıklanıp yıkayın ve yuvarlak şekilde ince ince
doğrayın
Doğranan pırasaları hafif tuzlu su da yumuşayıncaya kadar
haşlayıp, süzün ve soğumaya bırakın. İsterseniz haşlamayıp biraz tereyağında
kavurabilirsiniz.
Yumurtaları derin bir kap içerisinde çırpın, üzerine süt, sıvı yağ, mısır unu, tuz,
kırmızı biber ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Hazırlanan karışıma pırasaları ilave edip karıştırın.
Pırasalı karışımı, yağlanıp mısır unu serpiştirilmiş yuvarlak
borcam içerisine dökün kaşoğın tersi ile yayın.
Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar
pişirin.
Sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder